Hi, mijn naam is Esther  


Ik ben coach, toegepast psycholoog, stressactivist en founder van AuthenticFem. Ik help ambitieuze vrouwen naar ontspannen succes, vanuit authenticiteit, zelfliefde en de
kracht van stress 

Anno nu kan ik zeggen dat ik een betekenisvol leven leidt, vrij en volledig op mijn eigen voorwaarden. Maar dat was niet altijd zo. Vroeger 'overkwam' het leven me. Maakte ik keuzes vanuit wat er voor m'n neus lag, niet vanuit wat ik wou. Van buitenaf zag het er allemaal best leuk uit, dat leven van mij. Maar echt gelukkig was ik niet. 

Tot ik in 2011 een zware enveloppe in een Amsterdamse brievenbus liet vallen. De inhoud van de enveloppe: het getekende aanmeldformulier voor de studie Toegepaste Psychologie.

Door dat ene kleine stapje kreeg mijn leven een totaal andere wending.

Ik geloof in de kracht van kleine stapjes. Op het obsessieve af. Wanneer je een heldere droom hebt en het lef om steeds de volgende stap vooruit te zetten is alles mogelijk.

Zelfs als 34-jarige dyslect je diploma halen naast een fulltime baan als stewardess.

 

Stress werkt genuanceerder dan ik dacht


Gelukkig maar, want makkelijk was het niet. Een verhuizing, burn-out, slaapstoornis en een kind verder studeerde ik in 2016 af. Cum laude, wie had dat gedacht. Mijn zoon zat als enige baby in de zaal toen mijn diploma werd uitgereikt.

Ik nam ontslag bij KLM. Werd aangenomen als toegepast psycholoog bij Vitalmindz en begeleide honderden mensen naar een gezonde relatie met stress. 

In die periode werd ik 'wakker' voor de positieve kant van stress. Eerst was ik sceptisch, had immers aan den lijve ondervonden wat het kan doen. Maar hoe meer ik erover leerde en zag hoeveel onderzoek er ligt kwam ik meer en meer tot inzicht dat het algemene beeld over stress veel te eenzijdig is. 

Ik ontdekte dat stress een heel normaal en nuttig systeem in ons lichaam is dat ons helpt uitdagingen te tackelen.


D
at stress zelf niet de vijand is, maar problemen pas ontstaan wanneer het natuurlijke stresssysteem wordt verstoort, bijvoorbeeld door het negeren van je grenzen, zelfkritiek en perfectionisme.  

Maximaal gebruik maken van stress


In 2019 begon ik voor mezelf, want ... VRIJHEID.

Als toegepast psycholoog hou ik ervan wetenschappelijke kennis te vertalen naar praktische tools waar mensen ook echt wat aan hebben. 

En de vraag die mij blijft fascineren is: hoe werk je als gedreven vrouw maximaal samen met je natuurlijke stresssysteem?

Kan je ontspannen leven zonder in te leveren op je doelen en dromen? Na veel lezen en experimenteren heb ik deze code gekraakt.

Het is de combinatie van een positieve stressmindset, authenticiteit en zelfliefde wat mensen vanuit de kern helpt een ontspannen en betekenisvol leven te creëren. Een leven waarin je 100% op je eigen voorwaarden leeft, ook in de high demanding, masculiene wereld om ons heen. En met de juiste strategie lukt dit ook echt. 

Met deze combinatie heb ik onder de noemen de 'Ontspannen Succes Methode' een wetenschappelijk onderbouwd framework ontwikkeld dat de basis is voor mijn coachingprogramma Stress als Superpower. 

Naar programma

Ontspannen Succes Methode


Mijn methode is een combinatie van het creëren van een positieve stressmindset, het maken van authentieke keuzes en het vergroten van zelfliefde.

Afzonderlijk zijn ze krachtig, maar wanneer je ze op de juiste manier combineert gebeurt er iets magisch. Er ontstaat een jetstream waarin je blijft bewegen en groeien in de richting die JIJ wil. Hierbij gebruik je de kracht van stress in plaats van je erdoor te laten belemmeren. Daardoor ontstaat er rust en zekerheid, ook wanneer jou pad dat niet is. 

Met mijn programma Stress als Superpower neem ik elke dag met veel plezier en voldoening ambitieuze vrouwen bij de hand om stap voor stap belemmerende stress te transformeren in brandstof voor groei. 

Verder lezen
Bedrijfsgegevens

KvK: 66829062
btw-id: NL001580988B14